Ai pielea uscată? Folosește ulei de măceșe!

Extras din seminţe de trandafir sălbatic prin presare, uleiul de măceşe este un produs ce are componente 100% naturale. Conţine Omega-3 (acid linolenic), Omega-6 (acid linoleic), Omega 9 (acid oleic) – acizi vitali pentru că au proprietăţi anti-inflamatorii şi regenerative. De aceea, uleiul de măceşe poate fi utilizat în tratarea sau prevenirea a numeroase probleme de la nivelul pielii. Iată câteva dintre efectele miraculoase ale uleiului de măceşe:

Tratează pielea uscată

El acţionează ca un agent de hidratare, penetrând rapid pielea uscată şi restabilind pH-ul. Uleiul de măceşe, în această etapă, poate fi folosit individual, fără a-l combina cu alte ingrediente pentru a-ţi prepara singură un produs cosmetic. Pentru a îmbunătăţi aspectul şi sănătatea pielii descuamate şi uscate, aplică uleiul de măceşe seara, după demachiere.

Are acţiune antioxidantă

Datorită vitaminei C, uleiul de măceşe combate radicalii liberi şi eliberează pielea de substanţele nocive. În plus, antioxidanţii apără pielea de substanţele chimice conţinute de produsele de make-up pe care le foloseşti şi previn apariţia ridurilor sau a dermatitelor şi a acneei.

Tratează cicatricile

S-a dovedit că uleiul de măceşe regenerează puternic pielea. Acesta dizolvă ţesutul cicatriceal, refăcând celulele afectate. Fie că ai o cicatrice din pricina unui coş sau fie din cauza unui episod acneeic sever, uleiul de măceşe are capacitatea de a calma pielea şi de a vindeca zona afectată.

Citește mai mult: http://www.csid.ro/

Unii au citit și asta: