Alegeri la PSD Călăraşi. PSD-iştii au avut de votat între Oana Mizil şi Valentin Deculescu

Duminica lui 30 mai 2010 a strâns în sala fostului cinematograf din Călăraşi aproximativ 500 de membri PSD, din tot judeţul, veniţi pentru a vota conducerea organizaţiei judeţene pentru următorii 4 ani.

Deşi Doru Ioan Tărăcilă spunea că va candida  pentru preşedinţia partidului la Călăraşi, în cursă au intra doar deputata Oana Mizil şi consilierul local Valentin Deculescu.

Fiecare dintre cei doi candidaţi a fost sprijinit de câte o echipă de campanie, „fanii” celor doi întrecându-se în luări de cuvânt în care să-şi laude candidatul ori să-l critice pe „adversar”.

Deşi majoritatea luărilor de cuvânt începeau cu accent pe „unitatea partidului” acestea, cu doar câteva excepţii, sfârşeau prin atacuri la cealaltă tabără.

Au fost prezenţi în sală şi secretarul general al PSD, la nivel naţional, Liviu Dragnea, dar şi invitaţi de seamă de la Bucureşti: primarul sectorului 5 – Marian Vanghelie, fostul ministru al educaţiei Ecaterina Andronescu, senatorul Dan Şova şi preşedintele organizaţiei de tineret a PSD la nivel naţional – Nicolae Bănicioiu.

Marian Drăgan:” Trebuie să fim credibili, nu numai sentimentali”

 • N-aş vrea să fiu în locul domnului Deculescu. Să vă spun şi de ce: Este foarte greu să candidezi împotriva unei femei.
 • Problema noastră de fond este după ce ieşim din această sală. Avem probleme legate de credibilitate.
 • Oportuniştii vin către noi pentru că simt că PSD va veni la putere. Îi vedem printre candidaturi. Vedem oameni care sunt foarte vocali. Ce credeţi, că nu ne cunoaştem?
 • Când vorbim de credibilitate, trebuie să răspundem la nişte întrebări. Pe domnul deculescu mai vreau să-l aud răspunzând la o întrebare, pentru că i s-a tot pus o etichetă, că e „omul lui Tărăcilă”. Este foarte important să răspundă tranşant.
 • Doamna deputat Oana Mizil trebuie să răspundă şi dumneaei la o întrebare. Are acelaşi mesaj ca şi domnul Valentin Deculescu: „Sunt tânăr, pot, vreau, l-am bătut pe Becali”… O să spună după aceea că l-a bătut şipe Tărăcilă. Dar cei care i-au dat mandatul mai puţin de un an în Bucureşti, nu-l regretă pe Becali?! Becali n-ar fi candidat astăzi la Giurgiu. N-ar fi candidat europarlamentar. Ar fi rămas să se ocupe de cartierul lui, în Bucureşti. Este de răspuns la această întrebare. Trebuie să fim credibili, nu numai sentimentali.


Valentin Deculescu: „Sunt omul lui Tărăcilă cum Ponta este omul lui Iliescu”

 • „Dumneavoastră, cei care sunteţi în sală, sunteţi puţinii dintre cei care mă vor ajuta să-mi îndeplinesc principalul obiectiv, să câştig alegerile locale şi să dăm os puterea portocalie, care ne-a furat voturile.
 • Mi s-a pus o etichetă. Că sunt omul senatorului Tărăcilă. Sunt omul lui Tărăcilă, aşa cum Victor Ponta este omul lui Liviu Dragnea, aşa acum Victor Ponta este omul lui Iliescu sau lui Marian Vanghelie, Adrian Năstase ori Andronescu.
 • Mă uit în sală şi văd lângă doamna deputat Oana Mizil oameni de care nu aveai loc să te apropii de senatorul Tărăcilă.
 • Important pentru un lider este să se înconjoare de oameni puternici, de oameni cu personalitate, care să-l tragă de mânecă atunci când greşeşte, nu de slugi şi slujitori.

Oana Mizil: „. N-am stat cu fundul în birou”

 • „Am avut o speranţă anul trecut, că vom câştiga, oameni buni, cu toţii am câştigat în Călăraşi şi nu vreau să se uite acest lucru. Cu toţii am muncit… Pentru că vă cunosc pe toţi din această sală. Am bătut judeţul acesta în lung şi-n lat… atunci, la Prezidenţiale. N-am stat cu fundul în birou, ci m-am dus alături de oameni.
 • Am câştigat şi la Prezidenţiale pentru că am fost alături de oameni şi vom câştiga în 2012. Nu-i o promisiune a mea, este o garanţie.
 • Eu sunt şi mai nervoasă… La cât mă vedeţi de mică, trec prin zid dacă-mi pun ceva în cap. Pentru voi oameni buni, na-m nici un fel de interes economic în acest judeţ, n-am făcut afaceri cu statul. Am o datorie morală pentru cei care mi-au dat un vot de încredere. Pentru dumneavoastră am să mă lupt.
 • Domnul Filipescu, când m-a cunoscut prima oară, mi-a zis „Măi fătuco, pleacă de aici, că e grădina mea!” Eu mi-am văzut liniştită de treabă şi l-am bătut oameni buni. Nu mi-a dat nici o şansă şi l-am bătut…

Unii au citit și asta: