Alertă teroristă la Călăraşi. SRI pus pe jar de o geantă de voiaj

Miercuri,15 decembrie, în jurul orei 16, 30, autorităţile din Călăraşi au fost puse în alertă după ce o persoană a sesizat prezenţa suspectă a unei genţi de voiaj abandonată pe o bancă de pe strada Progresul, în apropierea Prefecturii.

După ce Poliţia a blocat total accesul pe stradă, specialiştii Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii, secţia Călăraşi, au intervenit de urgenţă pentru a determina dacă geanta abandonată pe stradă prezintă pericol terorist, echipajul fiind pregătit pentru dezamorsarea unei potenţiale încărcături explozive.

După ce geanta a fost scanată cu aparatura specială aflată în dotarea SRI, un lucrător al Serviciului a deschis geanta, constatându-se că aceasta a fost goală.

Deşi zvonurile din zonă începuseră să vorbească despre o ameninţare cu bombă, purtătirul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor ne-a precizat că n-a fost vorba de o ameninţare ci doar o persoană de bună credinţă a sesizat Poliţia cu privire la existenţa unei genţi abandonate pe strada Progresul. În astfel de cazuri, Poliţia este obligată, la rândul său, să sesizeze SRI.

În acest caz se poate vorbi fie de un uituc care nu şi-a dat seama că a plecat fără geanta de voiaj, fie de o persoană interesată să verifice vigilenţa autorităţilor în potenţiale cazuri de pericol. Una sau alta… finalul a fost fericit.

Unii au citit și asta: