Alertă teroristă la Călăraşi. SRI pus pe jar de o geantă de voiaj

Miercuri,15 decembrie, în jurul orei 16, 30, autorităţile din Călăraşi au fost puse în alertă după ce o persoană a sesizat prezenţa suspectă a unei genţi de voiaj abandonată pe o bancă de pe strada Progresul, în apropierea Prefecturii.

După ce Poliţia a blocat total accesul pe stradă, specialiştii Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii, secţia Călăraşi, au intervenit de urgenţă pentru a determina dacă geanta abandonată pe stradă prezintă pericol terorist, echipajul fiind pregătit pentru dezamorsarea unei potenţiale încărcături explozive.

După ce geanta a fost scanată cu aparatura specială aflată în dotarea SRI, un lucrător al Serviciului a deschis geanta, constatându-se că aceasta a fost goală.

Deşi zvonurile din zonă începuseră să vorbească despre o ameninţare cu bombă, purtătirul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor ne-a precizat că n-a fost vorba de o ameninţare ci doar o persoană de bună credinţă a sesizat Poliţia cu privire la existenţa unei genţi abandonate pe strada Progresul. În astfel de cazuri, Poliţia este obligată, la rândul său, să sesizeze SRI.

În acest caz se poate vorbi fie de un uituc care nu şi-a dat seama că a plecat fără geanta de voiaj, fie de o persoană interesată să verifice vigilenţa autorităţilor în potenţiale cazuri de pericol. Una sau alta… finalul a fost fericit.

Unii au citit și asta:

4 Comentarii

  1. 🙂 dadeam 50 mii la un boschetar (rol bre), sa faca pipi pe valiza, stateam la colt, daca facea bum, scapam fara sa dau 50 mii, daca nu, ma cheleam de 50! 🙂 nu ma deranja daca se baga un garcea la 50 mii!

  2. Am fost la hotel pe 15 la 4.30. Am mai vazut asta si la Barcelona in 2007. Pai ai nostri sunt meseriasi si observ ca au si scule! Au actionat superrr! Cine nu stie despre ce-i vorba sa-si vada de treaba.
    Am vazut masina lor de cateva ori in oras, credeam ca-s de la Bucuresti dar am inteles ca-s chiar ai nostri. Bravo baieti, hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*