Alexandru Chiriță: “În instituții trebuie să rămână oameni corecți și capabili, restul să plece acasă!”

interlocutor: Alexandru Chiriță, candidat Pro România pentru Primăria Municipiului Călărași

– Dacă ne uităm pe declarațiile de campanie, toți candidații sunt minunați. Toți vor binele cetățenilor, dezvoltarea orașului … Cu ce se deosebește Alexandru Chiriță de ceilalți candidați?

– În primul rând nu sunt ca ei. Și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Uitați-vă cine sunt candidații, ce au făcut ei dincolo de ce spun! Uitați-vă cine sunt cei care creează echipa lor! Și veți vedea. Ascultați ce spun ei și apoi uitați-vă la ce fac! Veți vedea doar promisiuni neonorate, minciuni, propagandă ieftină, lucruri spuse să placă tuturor, să amăgească, să fure voturi.
Ce mă diferențiază de toți ceilalți candidați? Curajul de a arăta și aspectele mai puțin plăcute pentru un grup restrâns de persoane, dar benefice pentru marea majoritate a cetățenilor municipiului Călărași.

Contracandidații mei nu au îndrăznit să vorbească despre eficiența funcționarilor de teamă să nu-i piardă ca votanți. Eu am curaj și vorbesc despre faptul că nu e normal ca prin munca lor, unii să țină în spate alți 2-3 angajați care nu fac mai nimic. În instituții trebuie să rămână oameni corecți și capabili, restul să plece acasă!
Am abordat problema reformei în administrația locale, a direcțiilor subordonate și a Poliției Locale, aplicarea întocmai a regulamentelor și procedurilor aprobate de către consiliul local și aplicarea unor măsuri coercitive față de cetățenii care nu respectă prevederile legale.
Sunt câteva dintre aspectele pe care ceilalți competitori nu au avut curajul să le abordeze de teamă că vor pierde din electorat, dar eu, din dorința de a fi corect față de alegător, le-am spus înainte de alegeri cu riscul că voi pierde câteva voturi.
Un alt atu al meu consider că este echipa pe care am încercat să o promovez și totodată deschiderea față de cetățeanul responsabil și dornic de implicare pentru că proiectul Pro România nu este despre Alexandru Chiriță, ci este despre noi ca și comunitate cu drepturi și responsabilități deopotrivă.

Candidatura mea este o alternativă la cele două partide consacrate ce s-au succedat la putere

– În zona politică circulă un zvon. Candidatura lui Alexandru Chiriță este doar un plan al PNL pentru a crește șansele lui Daniel Drăgulin la Primărie. Mai exact, dumneavoastră candidați doar ca să rupeți voturi de la PSD crescând în acest fel șansele lui Drăgulin de a mai câștiga un mandat. Cum comentați această teorie?

– Observ că cei care au scornit povestea asta, sunt la fel de lipsiți de imaginație ca atunci când nu sunt în stare să găsească soluții reale la problemele oamenilor. Și atunci inventează tot felul de povești despre ceilalți, cu speranța că oamenii nu-i vor vedea pe ei cât de mincinoși și lipsiți de realizări sunt.

Evident că este nimic mai mult decât o fumigenă politică aruncată de unii care cred că oamenii pot fi amăgiți cu astfel de scorneli.
Hai să gândim logic! Eu mă expuneam atât și aș fi făcut atât efort ca să sprijin alt candidat?! Ce rost ar fi avut, de ce aș fi făcut asta?
Am intrat în această competiție pentru a câștiga, nu pentru a sprijini pe cineva.
Să le fie rușine că încearcă să-i amăgească pe oameni că nu au de ales. Ba au de ales! Candidatura mea este o alternativă la cele două partide consacrate ce s-au succedat la putere în ultimii 30 de ani.
Așadar, este o bazaconie care nu stă în picioare. Electoratul nostru va veni de la toate partidele consacrate, dar mai ales din zona celor nemulțumiți de activitatea tuturor administrațiilor anterioare. De aceea este foarte important ca pe 27 septembrie să avem o prezență consistentă la vot, tocmai pentru a da șansă unei noi administrații în municipiului Călărași.

– Dacă nu erați candidat la funcția de primar și nici măcar membru al vreunui partid, pe cine ați fi votat la alegerile de duminica viitoare?

– În mod clar că pe nici unul dintre contracandidații mei, susținuți de partide care au alternat la putere. Partide care și-au îmbogățit protejații, dar au sărăcit oamenii și i-au gonit să muncească prin străinătate.
Vă pot spune cu certitudine că aș fi votat cu un candidat antisistem, după o analiză aprofundată a planului de acțiune pentru următorii 4 ani.
Ar mai fi un criteriu care m-ar face să votez într-un fel sau altul, calitatea liderilor care ies în prim-plan dar și a echipei ce îi urmează.
Eu chiar cred în vorba românească “Omul sfințește locul”. M-aș fi uitat la ce a făcut candidatul, mai mult decât să fi ascultat ce spune el.

Unii au citit și asta: