in ,

Alexandru Chiriță: “Trebuie să ne gândim la potențialul turistic al brațului Borcea și al Dunării”

Potențialul turistic al municipiului Călărași este neglijat, iar posibilii investitori în domeniu nu sunt deloc încurajați să dezvolte afaceri în domeniu. Este concluzia la care a ajuns Alexandru Chiriță – candidat al Pro România pentru funcția de primar al municipiului Călărași.

Într-o emisiune la Radio Voces Campi, Chiriță constată că “situația este caracterizată printr-o lipsă de viziune și de interes din partea tuturor. Se simte o lipsă de cooperare între autoritatea publică și factorii interesați, care ar putea dezvolta niște afaceri pe segmentul de turism, servicii hoteliere și de agrement.”

Alexandru Chiriță spune că are în vedere, la nivel de prioritate, punerea în valoare a atracțiilor naturale de care se bucură Călărașiul. Candidatul Pro România crede că administrația publică are datoria să implice mediul privat în definirea unei strategii pentru exploatarea turistică a Dunării și brațului Borcea:

“Avem o resursă naturală pe care noi trebuie să o punem în valoare.
Trebuie să ne gândim la potențialul turistic al brațului Borcea și al Dunării. Avem un potențial turistic pe zona de agrement, vânătoare și pescuit. Avem și bălți dar și un fond de vânătoare apreciat de străini.
Trebuie create evenimente care să atragă turiști, gen spectacole de muzică electronică. Sunt multe atracții pentru tineri: plajă, pescuit, locuri sălbatice.

Se pot face tabere de vară pentru copii, cu pescuit, sporturi nautice… Sunt multe firme care și-ar dori, dar administrația publică trebuie să dea un impuls. Administrația publică trebuie să promoveze turismul din zonă.
Soluții sunt, important este să se dorească să se facă. Trebuie adoptată o strategie urgent.”

Alexandru Chiriță mai spune că faleza municipiului Călărași trebuie modernizată pentru a deveni,ea însăși, un element de atracție.