Alte 4 persoane din Călărași s-au vindecat de coronavirus

Conform informării prefectului județului Călărași, Marian Stoica, vineri, 15 mai 2020, 69 persoane sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus în județul Călărași, dintre care 55 de persoane sunt vindecate.

Numărul decelor rămâne neschimbat: 3.

Celelalte 11 persoane se află sub tratament și sunt într-o stare clinică bună.

La această dată, 154 persoane se află în carantină instituționalizată, iar 225 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 8 persoane au ieșit din autoizolare și 28 din carantină.

Prefectul îndeamnă la respnsabilitate și respectarea măsurilor de protecție:

”De astăzi am intrat în stare de alertă, ceea ce înseamnă că nu mai există obligativitatea de a sta în casă ci de a putea ieși cu motive justificate, ce susțin activități pe care cu atâta răbdare ați așteptat să le reluați.

Rămâne în responsabilitatea fiecărui călărășean să se protejeze atât pe sine, cât și pe ceilalți, iar eu personal am încredere că veți respecta măsurile privind purtarea măștilor în spațiile publice și păstrarea distanțării fizice, precum și celelalte reguli impuse de activitățile pe care le veți organiza sau desfășura.

Am trecut o etapă dificilă, există o oarecare relaxare, dar trebuie înțeles clar că lupta împotriva acestui virus nu s-a încheiat, de aceea vă rog să continuăm împreună uniți, în același ritm, cu vigilență, cu protecție și cu simț civic.

Dumnezeu să ne ajute!”

Primul deces din județul Călărași a fost cel al unui bărbat în vârstă de 50 de ani, hipertensiv, obez și cu ulcer gastric. Acesta a decedat pe 25 aprilie.

Al doilea deces înregistrat în județ a fost al unui bărbat în vârstă de 40 de ani, care s-a prezentat cu pneumotorax masiv la spitalul din Lehliu. A fost adus la spitalul din Călărași, ulterior a fost transferat la Spitalul TBC, unde a fost identificat intens pozitiv pentru bacilul Koch. A fost testat și pentru coronavirus, fiind declarat pozitiv. A decedat pe 29 aprilie.

A treia persoană decedată din județul Călărași este o femeie de 71 ani. Aceasta a fost confirmată pe 22 aprilie 2020 și a decedat joi, 7 mai 2020.

Femeia avea tumoră de colon multiplu operată, carcinoma metastatic, fibrilație atrială, cardiopatie ischemica, hipertensiune arterială.

Unii au citit și asta: