in

Ambarcaţiune scufundată pe braţul Borcea, operaţiune de căutare a pasagerilor

646x404

Un echipaj profesionist de căutare–salvare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitate să intervină, pe parcursul nopţii de 1 spre 2 iulie 2015, pentru căutarea a cinci persoane, care au căzut în apă, după ce s-au răsturnat cu barca, existând suspiciune de înec.

În data de 01.07.2015, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze Braţul Borcea, pentru căutarea a patru persoane (două de sex feminin şi două de sex masculin), apelul fiind făcut de o a cincia persoană care s-a aflat în respectiva barcă şi a reuşit să ajungă la mal şi să apeleze pompieri – Ionuţ M., în vârstă de 30 de ani (acesta era panicat, nesuferind vătămări corporale).

Din spusele acestuia, reiese că ambarcaţiunea în care se afla, ca şi pasager, împreună cu patru persoane, s-a scufundat fără motiv, iar despre celelalte persoane (doi bărbaţi şi două tinere) nu mai ştie nimic.

La ora 01.17, în aval de locul producerii evenimentului, la km 95 a fost găsită ambarcaţiunea căutată, aceasta era acostată la un ponton, dar scufundată.

În jurul orei 01.30, echipajele de intervenţie au fost anunţate că cele patru persoane date dispărute, despre care ar fi existat suspiciuni că s-ar fi înecat, au reuşit să se salveze şi să iasă la mal, întorcându-se la locul de lansare a ambarcaţiunilor la apă, în zona Podul 4, la km 99 pe malul Braţului Borcea.

Echipajele de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, ale Poliţiei de Frontieră şi ale Căpităniei Portului Călăraşi, care au participat la intervenţiile de căutare, precum şi echipajul de prim ajutor SMURD s-au deplasat la locul menţionat în anunţ, în zona Podul 4, unde au fost
identificate trei persoane din cele patru care erau căutate (cea de-a patra, conducătorul ambarcaţiunii părăsind locaţia fără să dea alte explicaţii).

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a răsturnat respectiva ambarcaţiune.