Ambasadorul Rusiei a vizitat cimitirul eroilor sovietici din Budeşti

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Alexander Churilin, a vizitat,luni, oraşul Budeşti pentru a depune o coroană de flori la Cimitirul militarilor ruşi, din localitate. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 65 de ani de la sfârşitul celui de al doilea război mondial.

Ambasadorul Rusiei a fost întâmpinat de primarul oraşului, Lucica Lefter, prefectul judeţului Călăraşi Niculae Enciu, subprefectul Nicolae Miu şi colonelul (r) Ioan Onofrei – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Călăraşi.

După schimbul obişnuit de amabilităţi, în care fiecare dintre vorbitori a evocat bunele relaţii dintre români şi poporul rus eliberator, oficialul rus, însoţit de reprezentanţii autorităţilor locale, a vizitat cimitirul militarilor sovietici, unde cei prezenţi au depus câte o coroană de flori.

Interesant este că documentele de arhivă relevă că la Budeşti „nu există cimitire ale ostaşilor din Armata Roşie care au căzut în luptele cu armata germană, ci numai morminte ale prizonierilor sovietici.” Din scripte reiese că la Budeşti ar exista 133 de morminte individuale şi 95 de morminte colective.

Unii au citit și asta: