in

Ambele maşini ale unui poliţist din Călăraşi au luat foc

auto-arse-calarasi-5

Focul a fost pus, intenţionat, de o persoană neidentificată, deocamdată

Somnul locatarilor blocurilor din zona Parcul Florilor – Călăraşi a fost tulburată brusc în zorii zilei de luni, 20 iulie. În jurul orei 3 dimineaţa aceştia s-au trezit în zgomot de bubuituri şi cu un fum înecăcios care le intra în casă.

Cel care a sunat la 112 povesteşte că s-a uitat pe geam şi a văzut la un moment dat flăcări foarte înalte în zona parcării din spatele blocului în care locuieşte. A văzut o maşină în flăcări. A sunat la 112 şi a chemat pompierii. În scurt timp, focul s-a propagat la altă maşină, pompierii veniţi la faţa locului trebuind să stingă două autoturisme: un Opel Astra şi un Matiz.

Focul a început de la Opel, Matizul luând foc datorită apropierii de prima maşină în flăcări. Opelul este distrus în proporţie de 100%, nemairămânând nimic întreg în calea flăcărilor. Matizul este afectat în jur de 70%.

Ambele autoturisme sunt proprietatea aceleaşi persoane, un poliţist de la Serviciul Poliţiei Rutiere Călăraşi. Pompierii şi poliţiştii veniţi la faţa locului au prelevat probe pentru a stabili dacă focul are la origine o intenţie criminală ori acesta a survenit ca urmare a vreunei defecţiuni la sistemul electric al Opelului.

Update: Conform informaţiilor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al ISU „Barbu Ştirbei” Călăraşi, lt. Ionescu Mihai, incendiul a izbucnit după ce o persoană neidentificată a dat foc intenţionat autoturismului marca Opel Astra, incendiul extinzându-se apoi şi la autoturismul marca Daewoo Matiz. Pagubele au fost evaluate la suma de 70.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de 150.000 lei.

©Foto: www.infomuntenia.ro