Amenzi în valoare de 18 500 de lei, aplicate de polițiștii călărășeni

În cursul zilei de luni, 15 februarie 2021, au avut loc, la nivelul județului Călărași, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus.

Acțiunile s-au desfășurat în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 97 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 18.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 371 de mijloace de transport, 149 fiind mijloace de transport în comun și 1.036 persoane, dintre care 131 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 905 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Cetățenilor le este reamintit să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Unii au citit și asta: