in

Amenzi mari pentru incendierea necontrolată a miriştilor

incendii-miristi-calarasiDe la începutul lunii iulie au fost demarate acţiunile de control ale Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, ce vizează persoane fizice dar şi juridice care desfăşoară activităţi în domeniul agricol.

În acest sens, s-au iniţiat până la această dată, 23 de acţiuni de control ale cadrelor Inspecţiei de Prevenire, ocazie cu care au fost constatate 75 de deficienţe. În 54 de cazuri s-au dat avertismente, iar în alte 21 de cazuri s-au aplicat amenzi în valoare totală de 34.500 lei.

Aceiaşi reprezentanţi ai Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Călăraşi au efectuat un număr de 3 controale la societăţi agricole care s-au confruntat recent, în această perioadă a anului agricol, cu arderile necontrolate la mirişti şi vegetaţie uscată. În urma verificărilor inspectorilor, ce au vizat respectarea măsurilor pentru apărarea împotriva incendiilor la recoltare şi a deficienţelor majore constatate în teren au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei. Acţiunile de control ale Inspecţiei de Prevenire continuă în colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

sursa: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, I.S.U. Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi