Anca Boagiu spune că este inadmisibil ca feribotul de la Călăraşi să nu funcţioneze

Feribotul ce face legătura între Călăraşi şi Silistra, realizat cu fonduri europene şi inaugurat în 2007, este în continuare inoperabil. Motivul care ţine feribotul la mal ţine de  neînţegerile apărute între cele două firme operatoare, bulgară pe de o parte şi română de partea cealaltă.

Bulgarii au generat conflictul după ce camioanele bulgăreşti care transportă nisip pentru fabrica de sticlă Saint Gobain din Călăraşi au refuzat să folosească pentru trecerea Dunării şi feribotul românesc.

În consecinţă, concesionarul feribotului românesc, Global Line Linie de Transport Dunărean, care a preluat administrarea acestuia la sfârşitul lui 2009, a decis să interzică accesul feribotului bulgăresc pe rampa românească de acces. Bulgarii au făcut acelaşi lucru pe partea lor, feribotul fiind astfel blocat.  Astfel, linia de transport fluvial, construită din accesarea de fonduri europene (16 milioane de euro) este ca şi inexistentă.

Ministerele transporturilor din România şi Bulgaria se vor întâlni cu reprezentanţii Consiliului judeţean Călăraşi şi a celor două firme de transport fluvial, pentru deblocarea situaţiei, a anunţat vineri ministrul transporturilor din România, Anca Boagiu, după o întâlnire cu omologul său din Bulgaria.

“Consider inadmisibil ca un proiect finanţat din bani europeni să fie nefuncţional datorită unor dispute comerciale”, a spus ministrul Anca Boagiu.

Unii au citit și asta: