Apa minerală carbogazoasă – cât de indicată este în diete?

Dacă vrei să slăbeşti, ar fi bine să renunţi la apa minerală carbogazoasă în favoarea celei plate, susţin specialiştii.

Dioxidul de carbon ar putea contribui la senzaţia de foame!

Studii realizate pe animale de laborator şi pe un eşantion redus de subiecţi umani sugerează că apa acidulată ar favoriza luarea în greutate, scrie DailyMail.

Potrivit acestei cercetări realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Birzeit, dioxidul de carbon ar creşte pofta de mâncare.

Savanţii au testat teoria pe 16 cobai, care aveau la începutul studiului aceeaşi greutate, împărţiţi în patru grupuri: primul grup a primit apă mineală cabogazoasă, al doilea – o băutură plată îndulcită, al treilea – o băutură acidulată îndulcită, iar al patrulea – o băutură acidulată dietetică, cu îndulcitori.

Toate animalele au avut accces nelimitat la hrană, iar după 3 luni, cercetătorii au constatat că cele care consumaseră băuturi acidulate cântăreau mai mult decât cele care consumaseră băuturi fără acid.

Astfel, savanţii au calculat că şoarecii hidrataţi cu băuturi acidulate consumă cu 20% mai multe alimente decât ceilalţi. La un an de la experiment, şoarecii cărora li se dăduseră băuturi acidulate prezentau depozite semnificative de grăsime în jurul organelor vitale, iar testele de sânge au relevat niveluri foarte mari ale hormonului grelină, numit şi hormonul foamei.

Citește mai mult: http://www.csid.ro/

Unii au citit și asta:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*