Apă potabilă de calitate pentru Lehliu Gară

Lehliu Gara

Joi, 10 aprilie, la Lehliu Gară, în prezenţa preşedintelui Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu şi a miniştrilor Attila Korodi (Ministerul Mediului) şi Eugen Teodorovici (Ministerul Fondurilor Europene), a avut loc finalizarea lucrărilor la Staţia de Tratare Apă Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi a fost o gazdă atentă, întâmpinându-şi oaspeţii de la Guvern cu pâine şi sare.

În urma finalizarea obiectivul de la Lehliu Gară, beneficiarii vor avea parte de o apă potabilă de calitate foarte bună, înainte de darea în folosinţă a Staţiei apa nu era bună nici măcar pentru spălat.

Cezar Neagu, directorul Ecoaqua Călăraşi a precizat că valoarea investiţiei de la Lehliu-Gară este de 8,8 milioane de lei, obiectivul făcând parte făcând parte dintr-un proiect mai mare de extindere şi reabilitare a sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Călăraşi, în valoare totală de aproape 90 de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că a programat ca până la finalul exerciţiului bugetar 2014-2020 toate localităţile judeţului să aibă apă potabilă şi 80% să beneficieze de canalizare. În acest sens, provocarea pentru autorităţile locale va fi identificarea surselor de finanţare locale, naţionale şi europene.

Unii au citit și asta: