Aparat electric şi plase monofilament interzise la pescuit, confiscate de poliţiştii de frontieră

unnamed

În prima zi a lunii iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a infracţionalităţii Transfrontaliere – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în cooperare cu reprezentanţi ai Căpităniei Portului Călăraşi, au acţionat pentru valorificarea unor informaţii conform cărora pe Dunăre, în zona km.flv. 390 se pescuieşte ilegal cu ajutorul unui aparat electric şi plase monofilament.

Astfel, reprezentanţii celor două instituţii au efectuat un control asupra unei macarale plutitoare ce desfăşura de mai mult timp activităţi de încărcare / descărcare mărfuri în acea zonă.

În urma verificărilor efectuate, la bordul acesteia au fost descoperite, ascunse prin diferite locaşuri, 18 plase de pescuit monofilament interzise de lege şi un aparat electric confecţionat artizanal, presupus a fi folosit pentru pescuit electric neautorizat.

Toate cele 18 plase, însumând 835 de metri şi dispozitivul electric, în valoare totală de 4.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar M. Nicolae în vârstă de 53 de ani, domiciliat în mun. Galaţi, şef mecanic pe macaraua plutitoare, va fi cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii unui număr de 3 infracţiuni la legea pescuitului şi acvaculturii, după cum urmează: deţinerea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, deţinerea uneltelor de plasă de tip monofilament şi deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

În prezent poliţiştii de frontieră efectuează demersurile necesare pentru retragerea avizului de activitate societăţii comerciale care detine macaraua plutitoare ce desfăşoară activităţi în zonă.

unnamed (1)

Unii au citit și asta: