Apartament din Călărași, afectat de o explozie

În dimineața zilei de marți, 22 septembrie 2020, în jurul orei 10.00, a avut loc o explozie într-un apartament al unui imobil situat în municipiul Călărași, pe strada Trandafirilor, din fericire fără victime.

Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină rapid la locul deflagraţiei cu 5 autospeciale, două autospeciale de stingere, autoscara de 42 de metri şi două autospeciale de prim ajutor, SMURD şi ATPMV.

Echipajele au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Trandafirilor, în zona Bazarului Big Belşugului, la etajul al treilea al unui bloc, unde a avut loc o deflagraţie în urma unei acumulări de gaze.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar singura persoana care a fost afectată foarte puţin de explozie este chiar proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care a suferit un atac de panică pe fondul şocului de moment şi care nu prezenta traumatisme.

Paramedicii SMURD şi colegii din cadrul Servicilui Judeţean de Ambulanţă au monitorizat starea bărbatului de 69 de ani mai multe minute şi, din fericire, acesta se afla în afara oricărui pericol, în parametrii normali, ceea ce l-a şi determinat să refuze iniţial transportarea sa la spital.

Ulterior, omul a înţeles că este spre binele său să meargă la unitatea spitalicească pentru cercetări mai amănunţite.

Din primele cercetări efectuate de pompierii militari la faţa locului, se pare că explozia s-a produs din cauza unei defecţiuni identificate la nivelul furtunului de alimentare cu gaz dintre butelie şi aparatul de gătit (aragaz).

Pe fondul acestei defecţiuni, a fost posibilă scurgerea de gaze în bucătăria locuinţei, ulterior acumularea de gaze şi deflagraţia, care a deteriorat structura balconului din dreptul bucătăriei, o uşă şi căderea mai multor bucăţi de tencuială.

La această intervenţie nu a fost necesară evacuarea locatarilor din respectivul imobil de către pompieri, însă mulţi dintre ei s-au auto evacuat din cauza panicii produse de explozie.

Unii au citit și asta: