Aproape 30.000 de călărăşeni s-au vaccinat împotriva gripei AH1N1

Pâna la data de 07 februarie in judetul Calarasi au fost vaccinate impotriva gripei pandemice un numar  28 978 persoane. In saptamina 08-14.02.2010 s-au vaccinat 426 persoane, numarul total al persoanelor vaccinate ajungind la 29 404, anunta Directia de Sanatate Publica Calarasi.

Persoanele care doresc sa fie vaccinate, se pot adresa in continuare medicilor de familie.

Dupa administrarea a pste 29 000 doze de vaccin gripal pandemic , au fost raportate reactii postvaccinale la 3 persoane, fara a fi reactii adverse care sa puna viata persoanelor vaccinate in pericol .

„Reafirm ca vaccinarea cu vaccin gripal pandemic constituie singura masura eficienta de prevenire a infectiei cu virus gripal pandemic, precum si faptul ca vaccinul CANTGRIP este un vaccin sigur.”- sustine Dr.Camelia Truica,  Medic primar epidemiolog.

Dr Truica declară: „Deoarece increderea populatiei in vaccinuri a scazut dramatic in ultimii ani datorita informatiilor negative fara nici o justificare/fundamentare/sustinere medicala ce au fost mediatizate in ultimii ani in massmedia nationala referitoare la vaccinuri in general si concentrate pe vaccinul gripal si vaccinul HPV, pentru a nu fi afectata si mai mult complianta parintilor la vaccinurile administrate copiilor in cadrul Programului National de Vaccinari , fac urmatoarele precizari :

Situatia inregistrata la nivelul I.Cantacuzino necesita o prezentare corecta pentru a nu se intelege ca s-au inregistrat neconformitati in producerea de vaccinuri.Institutul Cantacuzino a obtinut certificat GMP (Good Manufacturing Practice ) in anul 2006 si care era valabil pina in decembrie 2009.

La sfirsitul anului 2009 Institutul a demarat lucrari de modernizare-retehnologizare pentru linia de productie a vaccinului BCG (vaccinul impotriva tuberculozei), lucrari care sunt inca in derulare.Dupa inceperea lucrarilor a fost stopata productia de vaccin BCG. In decembrie 2009 valabilitatea certificatului GMP a expirat.Lucrarile nefiind finalizate, nu s-a efectuat recertificarea GMP. Lucrarile nu intereseaza sectorul in care s-a fabricat vaccinul antigripal sezonier si pandemic. Vaccinurile produse sunt conforme standardelor nationale si internationale, astfel incit nu exista nici un risc asociat vaccinarii antigripale.

Singurul vaccin produs de I.Cantacuzino administrat copiilor in Programul National de Vaccinari este vaccinul B.C.G. , iar vaccinarea B.C.G.este stopata pina la reluarea productiei .Toate celelelate vaccinuri utilizate pentru vaccinarea copiilor au producatori externi. Vaccinurile acceptate de autoritati pentru a fi utilizate in practica medicala sunt cele mai verificate/controlate si cele mai sigure dintre toate produsele din industria farmaceutica.

Vaccinurile incluse in Programul National de Vaccinari sunt vaccinuri sigure si care protejeaza copiii impotriva unor afectiuni grave.”

Unii au citit și asta: