O doctoriţă din Călăraşi a fost premiată de preşedintele SUA. Primăria Călăraşi propune titlul de cetăţean de onoare pentru un preot din Argeş

arhiepiscop Calinic Pe ordinea de zi pe care consilierii locali din Călăraşi o vor avea pe masă la ultima şedinţă de Consiliu Municipal există şi un punct care propune acordarea titlului de cetăţean de onoare arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, părintele Calinic. Conform expunerii de motive, semnată de primarul Daniel Drăgulin, ataşată la proiectul de hotărâre, nu reiese nici un motiv pentru care Călăraşiul ar trebui să-i fie recunoscător înaltei feţe bisericeşti, cu acordarea celei mai înalte distincţii locale.

În documentul explicativ găsim un adevărat CV al arhiepiscopului, având în faţă întreg periplul profesional al acestuia şi precizarea că a scris multe cărţi şi a sprijinit lucrările de restaurare, consolidare şi repictare a sute de biserici din ARGEŞ. Nici o referire la motivele pentru care Călăraşiul i-ar fi recunoscător arhiepiscopului Calinic.

Contactat de infomuntenia.ro, primarul Daniel Drăgulin s-a arătat surprins că în expunerea de motive nu este trecut faptul că propunerea acordării titlului de cetăţean de onoare este justificată de faptul că înalt preasfinţitul părinte Calinic a contribuit la aducerea la Călăraşi, după 90 de ani, a raclei cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş. Primarul a mai spus că va atrage atenţia aparatului tehnic al Primăriei să aducă precizările necesare în expunerea de motive anexată la proiectul de hotărâre.

Doctoriţa Andreea Creangă (Hămuraru), originară din municipiul Călăraşi şi stabilită de câţiva ani în S.U.A., a fost premiată pentru cercetările în legătură cu mortalitatea maternă chiar de preşedintele Barack Obama. Asta a făcut ca numele oraşului Călăraşi să capete renume mondial, într-un context extrem de pozitiv. Sperăm că executivul Primăriei va fi receptiv şi la astfel de propuneri şi la o viitoare şedinţă, doctoriţa din Călăraşi va primi aprecierea şi recunoştinţa întregii comunităţi.

O doctoriţă din Călăraşi a fost premiată de Obama 

Unii au citit și asta: