Asta e realitatea! Copil nou-născut luat cu elicopterul SMURD, din Călărași

elicopter SMURD calarasi

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache (PSD) a sustinut că “nu exista nicio diferenta intre modul in care sunt tratati pacientii intr-un spital privat si unul de stat”. Iordache a explicat astfel de ce Liviu Dragnea s-a internat la o clinica privata. (sursa: ziare.com)

“Dl presedinte Dragnea a avut o optiune pentru un anumit spital. Nu exista nicio diferenta intre modul in care sunt tratati pacientii intr-un spital privat si unul de stat.

Nu cred ca pentru o internare de urgenta, cum a avut dumnealui, ca s-a internat in cel mai apropiat spital e un capat de tara. Dar eu si colegii mei avem respect pentru modul in care pacientii sunt tratati in spitalele de stat, cat si in cele private”, a afirmat Florin Iordache.

“Eu, anul trecut, cand am fost operat, am fost intr-un spital de stat si modul in care am fost tratat si conditiile pe care le-am avut au fost mult mai mult decat multumitoare.

In plus, prin faptul ca s-au crescut salariile din sistemul sanitar, prin faptul ca au fost alocate si o serie de institutii spitalicesti si-au imbunatatit conditiile, discutam de aparatura, de constructia de noi sectii si asa mai departe, sunt premise ca Sanatatea pentru guvernare a constituit si constituie o prioritate”, a mai declarat Iordache.

“Ca e la stat sau la privat nu e nicio problema, prin masurile pe care noi le-am luat ca e la stat sau privat conditiile sunt la fel de bune. Eu am fost intr-un spital de stat unde am fost la fel de multumit ca la un spital privat. Ce va deranjeaza ca e la stat sau la privat?! Domnisoara, nu intelegi ca eu am treaba, nu stau sa imi povestesti tu cum e la stat sau la privat? Din punctul meu de vedere, ca e la stat sau ca la privat, conditiile sunt la fel! Realitatea e aia pe care ti-o spun eu!“, a strigat Florin Iordache in timpul intervenitiei telefonice avute la Realitatea TV.

Asta e realitatea! Nou născut luat cu elicopterul din Călărași

Deși autoritățile locale se străduiesc să facă din spitalul Călărași o unitate medicală decentă, lipsa unor medici și a unor aparate medicale speciale fac ca unele dintre intervențiile pentru salvarea vieții să fie imposibil de efectuat aici.

Chiar săptămâna aceasta un copil nou-născut, de doar câteva ore, a fost luat cu elicopterul de pe stadionul din municipiul Călărași, pentru a fi transportat la un spital din București, după ce o ambulanță l-a transportat, într-un incubator special.

Asta e realitatea, domnilor guvernanți rupți de problemele cotidiene ale oamenilor! Realitatea e că mori cu zile dacă n-ai bani, relații și un pic de noroc!

Unii au citit și asta: