in ,

Atac dur împotriva lui Mircea Geoană din partea deputatului PSD Ioan Damian

Dacă preşedintele interimar al organizaţie judeţene Călăraşi a PSD, deputatul Dumitru Boabeş, spune diplomat că „Geoană nu va mai fi preşedinte”, în schimb, colegul de Parlament, Ioan Damian s-a arătat extrem de vehement împotriva ideii ca acestuia să i se mai încredinţeze conducerea partidului pentru încă un mandat:

„Un preşedinte de partid care a pierdut cinci alegeri consecutive, un preşedinte care a greşit mult şi inexplicabil în campania electorală şi a zădărnicit eforturile militanţilor şi membrilor de partid, a parlamentarilor şi a stafului de campanie… prin gafe personale impardonabile, în mod normal ar fi trebuit să se retragă şi nu să candideze. Voi vota pe altcineva. Aştept depunerea tuturor candidaturilor. ”

Deputatul Damian a lăsat să se înţeleagă că ar fi în stare chiar să părăsească partidul în situaţia în care actualul preşedinte al PSD ar mai câştiga un mandat: „Dacă va fi reales, eu îmi voi găsi un alt cer politic”. La câteva minute de la declaraţia făcută în conferinţa de presă, revenit la gânduri mai bune după ce fostul senator Tărăcilă s-a aşezat lângă el, deputatul Ioan Damian a revenit asupra declaraţiei explicând că n-a vrut să spună decât că va rămâne membru al PSD, dar fără să se mai implice în politica la vârf a partidului, păstrând doar calitatea de simplu membru.