in

Autorităţile se mobilizează împotriva “etnobotanicelor”

In perioada 03 mai-15 iunie 2010 la nivelul judetului Calarasi va fi implementat Proiectul National „Dependenti de libertate” initiat de Agentia Nationala Antidrog in parteneriat cu Institutul de Prevenire si Psihosociologie si Directia de Ordine Publica, anunţă coordonatorul proiectului, Mirela Ilona TIRSOLEA.

Scopul proiectului este de intarirea factorilor de protectie si reducerea influentei factorilor de risc prin informarea si implicarea populatiei, in special a copiilor si tinerilor in programe de prevenire a consumului de substante psihoactive nou aparute, denumite generic „etnobotanice”.

Obiectivul general al proiectului este de informare a elevilor de gimnaziu, liceu si a altor categorii de tineri, a familiilor acestora si a comunitatii, cu privire la efectele nocive ale substantelor si plantelor „etnobotanice”, prin folosirea tuturor canalelor de comunicare catre aceste categorii de populatie, urmarindu-se schimbarea perceptiei false promovate de comerciantii acestor produse.

La nivelul judetului Calarasi, proiectul va fi implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Calarasi in parteneriat cu Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Serviciul de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, precum si cu ceilalti parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean, DGASPC si institutiile publice locale.

In cadrul proiectului vor fi organizate sesiuni de informare cu privire la consumul de etnobotanice, delincventa, anturaj periculos, gasti si infractionalitate asociata consumului de astfel de substante, cu elevii si cadrele didactice in mediul scolar. Vor fi distribuite scrisori de informare parintilor atat prin intermediul institutiilor de invatamant cat si prin afisarea acestora la sediile autoritatilor locale. In cadrul spectacolelor, concertelor si concursurilor sportive la nivel local, vor fi realizate activitati de informare adresate comunitatii cu privire la efectele nocive ale substanţelor si plantelor „etnobotanice”.

Nu numai oamenii suferă în faţa morţii semenilor (VIDEO)

Portarul Stelei s-a despărţit de Nety din Olteniţa