in

Care sunt avantajele centralei termice cu peleți

Ce inseamna peleți ? Cat costa peletii ? Peletii din lemn sunt deseuri lemnoase, deshidratate si comprimate pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde, neuscat. Cu alte cuvinte rumegusul rezultat in urma prelucrarii lemnului este bine uscat, apoi i se adauga un liant, acest amestec se supune presarii, apoi taierii cu utilaje specializate si are ca rezultat peletul.

Peletul are o putere calorica mare, densitate mare, costuri relativ reduse de transport, o logistica imbunatatita de stocare si utilizare automatizata. Peletul de lemn va deveni treptat-treptat un inlocuitor viabil pentru ceilalti combustibili conventionali ( gazul natural, GPL, petrol, carbune, lemn, ulei, electricitate, etc.).

Peletii se vand la sac de 15 kg sau la palet, iar pretul este intre 150 – 250 euro / tona (in sezon chiar 450 euro / tona) Perioada potrivita pentru cumpararea peletilor este primavara/vara. Astfel poti gasi preturi de la 0,5 lei pana la 1,8 lei / kg.

Cea mai noua solutie de incalzire a locuintelor, ajunsa in tara noastra

Miros de lemn ce arde, mancaruri gatite la foc mic, dogoreala carbunelui – era soba din casele de la tara si din oras inainte de inventarea caloriferelor. Acea soba care te obliga sa te trezesti devreme dimineata pentru a o aprinde, vechea soba care incalzea prea mult in jurul ei, dar lasa rece restul incaperii; cea care se racea imediat dupa stingere si se curata extrem de greu. Cu toate astea, era sufletul casei, caldura.

In noile case, chiar si acelea foarte moderne, minimaliste, reapare soba. Nu si-a pierdut farmecul de ieri, unele modele fiind un evident omagiu adus traditiei. Dar astazi, totul s-a schimbat: mai mult confort, mai multa curatenie, mai multa independenta. Soba reprezinta acum o alegere inteligenta, economica si comoda.

Italienii au inventat de curand sobele cu peleti (rumegus presat), proiectate cu o tehnologie avansata pentru incalzirea ecologica si economie energetica. Ele se pot monta fara probleme in casele sau apartamentele din oras, prin utilizarea unui cos de dimensiuni reduse.

Incalzirea pe baza de sobe cu peleti este foarte comoda, datorita autonomiei mari pe care o au. Programate corespunzator, ele pot functiona zile intregi fara a fi alimentate.

Aceasta autonomie este monitorizata de un panou de control de ultima generatie ce regleaza regimul de functionare, diversificandu-l in functie de perioada zilei sau de zilele saptamanii, dupa nevoile fiecaruia. Este o solutie care garanteaza o gestiune a caldurii cu adevarat practica, pentru a putea ajunge acasa si gasi un ambient cald si primitor.

Centralele termice de pe www.qmag.ro/ sunt combinatia optima de tehnologie performanta, eficienta energetica, siguranta, confort si ecologie. Noul model de centrala termica de pe site este un echipament modern, extrem de eficient si include toate functiunile necesare pentru producere, acumulare si distributie agent termic, producere apa calda de consum. Este un produs ce include o camera tehnica intreaga. Centralele termice care sunt comercializatepe site se produc in gama 20 – 500kW !