in

Aveau 5 RON în cont şi au eliberat file cec de 110.000 RON

cecuri fara acoperirePoliţiştii de frontieră călărăşeni au finalizat în data de 04.09.2009, cercetările privind un grup infracţional ce reuşise prin înşelăciune,  numai în două zile, crearea de  prejudicii materiale unor societăţi comerciale de peste 110 000 lei, informează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, comisar Chiru Vasile.

Cei trei asociaţi, C. Marius de 34 ani, B. Eduard de 23 ani şi I. Ilie de 26 ani, toţi domiciliaţi în Olteniţa, au cumpărat la începutul lunii iulie a.c. o firmă “curată” din punct de vedere fiscal, ulterior închiriind şi un spaţiu comercial în loc. Spanţov căruia i-au dat destinaţia de magazin materiale de construcţie.

Timp de aproape două luni de zile aceştia au cumpărat materiale de construcţie în cantităţi şi de valori foarte mari, eliberând file de CEC fără acoperire în bancă . Din cercetările ulterioare a reieşit că firma nou cumpărată avea în cont suma de …5 lei .

Marfa achiziţionată în acest mod era apoi vândută diferitelor magazine şi depozite de materiale de construcţii de pe raza judeţului, la sume destul de ofertante.

Deţinând informaţii conform cărora tranzacţiile respective se desfăşurau în mod ilegal, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Olteniţa au trecut la supravegherea autotrenului cu care se transporta marfa şi în data de 31.08.2009, după ce fusese descărcate materiale de construcţie la două societăţi comerciale din Olteniţa, aceştia au intervenit pentru reţinerea distribuitorului şi demararea cercetărilor.

În zilele ce au urmat, poliţiştii de frontieră au reuşit recuperarea de materiale de pe la diferite firme,  în valoare de 40.000 lei, prejudiciul total fiind de peste 110.000 lei.

În momentul de faţă cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, recuperarea prejudiciului şi descoperirea tuturor celor implicaţi.

Cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă pentru care aceştia riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani.