Avertismentul Finanţelor: nu plătiţi taxa de 278 lei solicitată prin e-mail

Online-Payment

Dacă aţi primit un e-mail de la taxa@finante-romania.ro, pentru achitarea unei aşa zise taxe de 278 de lei, nu o luaţi în considerare.
Având în vedere sesizările cetățenilor privind seria de mesaje primite pe e-mail în legătură cu plata unei așa zise taxe anuale de 278 lei (de la adresa de e-mail taxa@finante-romania.ro) pentru utilizarea serviciilor de internet, Ministerul Finanțelor Publice atrage atenția și adresează rugămintea celor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitării și să nu efectueze nicio plată în sistemul specificat în mesaj.

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală nu au transmis niciun mesaj privind plata vreunei taxe de utilizare a internetului. Precizăm că organul fiscal nu poate solicita achitarea taxelor prin intermediul a diferite sisteme de plăți, precum BITCOIN, respectiv că
nicio taxă nu poate fi ștearsă automat din baza de date.

Întrucât asupra acestui fapt există suspiciunea unei tentative de fraudă, Ministerul Finanțelor Publice asigură cetăţenii că vor lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate.

Unii au citit și asta: