Criză la Calarasi? Consilierii vor aproba 8,6 miliarde de lei pentru biserici

În următoarea şedinţă ordinară, Consiliul Local Municipal Calarasi va dezbate  acordarea de ajutoare pentru bisericile din Călăraşi, în valoare totală de 8,65 miliarde de lei vechi.

Dacă unele biserici au nevoie urgentă de bani pentru lucrări de reparaţii nu acelaşi lucru se poate spune de biserica din cartierul Mircea Vodă, de exemplu care solicită suma de 10.000 lei (100 de milioane de lei vechi) pentru proiectarea unui scaun arhieresc si a unui policandru.

În plină criză financiară, când pensionarilor li se ia din banii de pensie, o biserică din Călăraşi cere 60.000 lei pentru achiziţionarea de mobilier bisericesc, iar Parohia  “Sf. Ioan Alexe” solicită suma de 40.000 lei pentru zugrăvirea exterioara a bisericii. Nici vorbă de cumpătare sau solidaritate cu amărâţii care poate că nu mai au bani de medicamente sau de mâncare.

Consilierii locali vor aproba, sigur, banii pentru biserici pentru că se tem că vor pierde voturi dacă preoţii vor spune în biserici că ei s-au opus acestui lucru. Declaraţia liderului PDL, Marian Dinulescu nu mai are nevoie de nici un comentariu: „“E un cercc vicios aici. Vă daţi seama ce înseamnă să iasă acum un preot în biserică şi să spună: “Oameni buni, uitaţi, ăştia de la PDL, n-au votat bani pentru biserici.” E un cerc vicios din care nu vom ieşi.”

Unii au citit și asta: