Bărbați din Călărași, trimiși în judecată pentru trafic de influență

Doi bărbaţi din Călăraşi au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, după ce au fost prinşi în flagrant primind bani pentru a influenţa rezolvarea unui dosar penal.

Ca urmare a finalizării urmăririi penale şi a activităţilor realizate de către lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, în baza delegării procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, la data de 6 martie s-a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, unul cercetat în stare de libertate, iar cel de-al doilea fiind în control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Astfel, în data de 27 ianuarie, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi au fost sesizaţi de către un denunţător despre faptul că, în intervalul octombrie – decembrie 2019, unul dintre inculpaţi ar fi pretins şi primit sumele de 12.000 lei, respectiv 9.600 lei, de la denunţător.

Banii au fost remişi după ce l-a făcut pe acesta din urmă să creadă că are influenţă asupra ofiţerului de caz ce instrumentează un dosar penal în care denunţătorul are calitatea de suspect pentru infracţiunea de refuz recoltare probe biologice. Astfel, acesta a promis că va determina funcţionarul să îi înlesnească obţinerea unei soluţii favorabile şi restituirea permisului de conducere reţinut.

În acest sens, în datele de 28 şi 29 ianuarie 2020 au fost organizate două acţiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care cei doi inculpaţi au fost prinşi în timp ce au pretins şi primit de la denunţător suma de 5.000 lei cu acelaşi scopul prezentat anterior.

În baza ordonanţelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi cu sprijinul Serviciului Tehnic şi Serviciului Operaţii – Structura Centrală au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Unii au citit și asta: