in

“Băsescu a adus România în pragul razboiului social”

Mircea GeoanaPresedintele PSD Mircea Geoana a declarat, astazi, 7 octombrie,  ca Romania se afla in pragul razboiului social, si de acest lucru se face vinovat Guvernul Boc, care in acest moment este un Executiv “neconstitutional, nelegitim si nefunctional”.  Liderul social-democrat a sustinut ca partidul pe care il conduce va sustine motiunea de cenzura introdusa in Parlament, pentru ca este nevoie de “limitarea practicilor abusive ale acestui regim”.

“Romania plateste prea mult aceasta perioada  de campanie a domnului  Traian Basescu. Tot ce s-a intamplat  in ultimele  luni de la angajarea pe legea salarizarii unitare, ruperea protocolului coalitiei si aruncarea tarii in criza politica severa si ceea ce se intampla in acest moment cu Guvernul  acesta neconstitutional, nelegitim si  nefunctional au adus Romania in pragul razboiului social si antreneaza costuri immense romani si pentru puterea de cumparare a oamenilor din Romania si se incearca transferarea acestei tensiuni de la salariatii din sectorul public catre pensionari”, a declarat Mircea Geoana.

El a mai adaugat ca “fiecare zi care trece in aceasta agonie provocata de regimul Basescu-Boc, reprezinta un cost de nesuportat pentru Romania si pentru romani. In loc sa se ocupe de locuri de munca, de combaterea acestei crize dl Basescu a renuntat in mod official la lupta impotriva crizei declarand public faptul ca Guvernul pe care-l dirijeaza nu se lupta cu criza. Aceasta declaratie a fost primita cu consternare de mediul economic romanesc si international si a fost privita ca un gest iresponsabil de derobare a responsabilitatii  regimului Basescu –Boc fata de criza sociala si economica pe care o traversam”.

“Decizia PSD si a Aliantei PSD+PC este de a sustine motiunea de cenzura introdusa in Parlament. Saptamana viitoare, marti, 13 octombrie, va fi – speram cu totii – ziua in care ghinionul se va sparge si regimul Basescu-Boc va primi o lectie necesara din partea Parlamentului si limitarea responsabilitatilor si practicilor abuzive ale acestui regim”, a conchis Geoana.