Bătrâni din Călăraşi, salvaţi de Pompieri

ambulanta-SMURD

Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului Călăraşi, strada Pompieri, pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane vârstnice, care nu au fost văzute de mai multe zile de către vecini.

Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului, pe strada Pompieri, la etajul al doilea al unui imobil, pentru deblocarea căii de acces într-o locuinţă şi acordarea primului în cazul a două persoane vârstnice, Nicolae G.(77 de ani, cu probleme locomotorii) şi Lucia G.(70 de ani).

Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au folosit echipamentele din dotare şi au deblocat calea de acces în locuinţă, permiţând paramedicilor SMURD şi echipajului S.A.J. să ajungă la cele două persoane, care nu fuseseră văzute de către vecini de mai multe zile. Ambele prezentau funcţii vitale, dispnee şi stare de lipotimie. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor bărbatului în vârstă de 77 de ani, l-au imobilizat în salteaua vacuum şi l-au transportat de urgenţă la U.P.U. Călăraşi. Femeia în vârstă de 70 de ani, care spunea că este căzută în casă de aproape cinci zile, a fost preluată şi transportată la spital de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Unii au citit și asta: