Băut, cu permisul suspendat, a intrat în maşina Poliţiei – DPIR Călăraşi

dpirÎn ziua de 12 iulie a.c., în jurul orei 03.00, o grupă din cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Călăraşi, în timp ce acţiona pe raza comunelor Vasilaţi – Gălbinaşi, cu autospeciala din dotare marca Mercedes Vito, pe D.J. 301, la intrarea în Comuna Vasilaţi s-a intersectat cu un autoturism marca Dacia 1310, de culoare gri, care a pătruns pe sensul de mers al autospecialei şi a acroşat-o cu partea laterală stânga, anunţă Biroul de Presă al IPJ Calarasi.

Întrucât conducătorul autoturismului Dacia nu a oprit, s-a procedat la urmărirea acestuia, poliţiştii punând în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, însă autoturismul Dacia şi-a continuat deplasarea. După ce poliţiştii l-au somat regulamentar pe conducătorul auto, fără ca acesta să oprească, au fost trase în plan vertical 5 focuri cu pistolul din dotare şi 4 focuri asupra pneurilor, dintre care unul a lovit partea din spate a autoturismului Dacia.

În timpul urmăririi, la intrarea în Comuna Sohatu, s-a pierdut urma autoturismului urmărit, acesta fiind găsit ulterior pe o stradă laterală, fără a avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul marca Dacia 1310, care a fost implicat în noaptea de 11/12 iulie a.c. în accident rutier cu autospeciala M.A.I. a fost condus de D. NICOLAE-LUCIAN de 22 ani, din Bucureşti.

Acesta, împreună cu L. ANDREI FLORIN de 18 ani, T. DANIEL- MARIAN de 18 ani, ambii din Bucureşti, D. FLORIAN-MIHAI de 22 ani, şi minorele M. M. R. de 17 ani şi T. M. de 17 ani, din Comuna Sohatu, Judeţul Călăraşi, s-au deplasat în localitatea Chiselet, la discotecă. La întoarcere, în timp ce conducea pe D.J. 301, la km 32, la ieşirea din Comuna Vasilaţi, din cauza efectuării unei manevre de evitare a unei gropi, iar sistemul de iluminare era defect, autoturismul Dacia a acroşat autospeciala M.A.I., care se deplasa regulamentar din sens invers.

Întrucât avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi era sub influenţa băuturilor alcoolice, D. NICOLAE LUCIAN  a continuat deplasarea, fără să oprească la locul evenimentului.

În urma folosirii armamentului de către poliţişti, unul din gloanţe a pătruns în interiorul autoturismului şi a rănit superficial pe minorele M. M. R. (,,escoriaţie fesă stângă”) şi T. M. (,,plagă contuză şold drept de circa 1 cm, afirmativ prin împuşcare, fără retenţie de glonţ”).

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care sunt continuate verificările pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii evenimentului, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală prin parchet.

Unii au citit și asta: