in

Bianca Ifteni de la CSM Călărași, medalie de aur la Campionatul Balcanic

În perioada 16-17 septembrie 2023, s-a desfășurat Campionatul Balcanic de Canotaj, pe lacul Lebăda (Pantelimon).

Competitia, la care au participat peste 200 de sportivi U19 din 9 țări, a avut loc pe prima pista olimpică de canotaj din România, cu o lungime de 2000 de metri și 10 culoare.

Pista olimpică a fost inaugurată cu o cursă specială în care au concurat 3 echipaje de 8+1, compuse din legendele canotajului românesc.
Cursa a fost câștigată de echipajul din care au făcut parte Elisabeta Lipa (Președintele Agenției Naționale pentru Sport), Constanța Burcica, Angela Alupei, Viorica Susanu Chermes, Veronica Cochelea, Rodica Serban Florea, Georgeta Andronache, Doina Ignat și Elena Georgescu.

Ifteni Bianca Camelia, sportivă legitimată la CSM Călărași și antrenată de prof. Daniel Banățeanu, a cucerit aurul la proba de simplu vâsle.
În acest an, tânăra sportivă a obținut medalia de aur atât la Campionatul Mondial de Juniori U19 de la Paris, cât și la Campionatul European U19 de la Gaillarde.

România a încheiat campionatul cu 15 medalii: 7 de aur, 3 de argint și 5 de bronz.

Evenimentul a fost organizat de Federatia Romana de Canotaj, în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport, Primaria Orasului Pantelimon și Balkan Rowing Association.