Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) Călăraşi – de 7 ani în slujba cetăţeanului

BCC Calarasi

În perioda 01.12.2008 – 30.09.2009, Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) Calarasi a implementat proiectul “Consolidarea serviciilor Biroului de Consiliere pentru Cetăţeni Călăraşi”. Acest proiect a fost sustinut cu finanţare din partea Uniunii Europene, prin Programul PHARE – Creşterea rolului societăţii civile în procesul de integrare a României, Componenta 1 – Birouri de Consiliere pentru Cetăţeni, 1.1 Consolidarea Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, Linia de buget: PHARE 2006/018-147.01.02, Număr de referinţă: 01.01.

In cele 10 luni, Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Calarasi a urmarit, prin intermediul proiectului “Consolidarea serviciilor Biroului de Consiliere pentru Cetateni Calarasi” continuarea si consolidarea serviciilor oferite de Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) Călăraşi in cele 12 domenii, precum si organizarea  campaniilor de informare in 5 unitaţi de învatamant din Călăraşi. Grupurile ţintă au fost: cetăţeni care se adreseaza BCC, participanţi la sesiunile de informare, elevi, participanţi la consultarile publice, autorităţi publice locale, cetăţeni informaţi în urma campaniei de promovare BCC si a campaniei 2%.

___________________________________________________________

BCC Călăraşi este o iniţiativă a Asociaţiei Agora, în parteneriat cu Primaria  Municipiului Călăraşi. Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni este un serviciu independent, care oferă gratuit, imparţial şi confidenţial informare şi consiliere pentru cetăţeni, oferindu-le sprijin pentru cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor pe care le au şi ajutându-i să identifice căile de urmat în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă. Serviciile de informare şi consiliere acoperă o paletă largă de domenii: sănătate publică, asistenţă socială, asigurări sociale, raporturi de muncă, protecţia consumatorului, drepturi şi obligaţii civile, regimul proprietăţii, impozite şi taxe, învăţământ, procedură notarială, protecţia copilului, servicii publice.
___________________________________________________________

BCC Călăraşi face parte dintr-o reţea naţională de organizaţii neguvernamentale care au înfiinţat Birouri de Consiliere pentru Cetăţeni şi puncte de lucru ale acestora în localităţi urbane şi rurale. Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, înfiinţată în vederea îndrumării şi sprijinirii activităţii desfăşurate de Birourile de Consiliere pentru Cetăţeni. În prezent, din ANBCC fac parte 37 de organizaţii neguvernamentale care au înfiinţat Birouri de Consiliere pentru Cetăţeni. Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni reprezintă interesele cetăţenilor în faţa autorităţilor publice şi îşi propune ca, pe baza informaţiilor furnizate de reţeaua BCC, să elaboreze documente cu potenţial de impact asupra dezvoltării politicilor şi serviciilor sociale.

Persoană de contact:Tase Leni – Manager BCC Călăraşi, tel/fax: 0242/313870, e-mail: bcc@asociatiaagora.ro

Unii au citit și asta:

7 Comentarii

 1. Ionele, tata, cred ca tu te-ai uitat doar la poza, nu te-a dus mintea sa mai si citesti. Tu n-auzi ca biroul asta de consiliere nu este format din functionari publici? Sunt oameni de la un ONG, o fundatie -ca sa poti intelege si tu, care n-are treaba cu banii de la buget. Ba din contra, femeile alea de care zici tu ca se plictisesc, mai fac si treaba (GRATIS) celor pe care noi ii platim din taxe si impozite. Ai inteles sau revin cu un desen?

 2. Bre nea Nicule, oi fi si matale vreun pictor celebru care stie sa deseneze, dar eu cred ca ca esti un pictor orb, pentru ca iote ce scrie in articol:

  “Acest proiect a fost sustinut cu finanţare din partea Uniunii Europene, prin Programul PHARE”

  Banii de la UE sunt tot bani de la bugetul de stat, adica tot de la cetatenii romani. Pana acum statul roman a platit UE vreo 4 mld. Euro si a incasat de la UE doar 0,5 mld. Euro. Eh, cred ca esti batran rau…

 3. Draga Ionel, “Acest proiect a fost sustinut cu finanţare din partea Uniunii Europene” este o propozitie din care tu ar trebui foarte lesne sa intelegi faptul ca doamnele din imagine au realizat cu fortele proprii, si nu prin firme de consultanta costisitoare, un proiect prin care au obtinut aceasta finantare si asta pentru ca proiectul a fost unul foarte bine realizat

 4. Bineinteles… asta ar fi trebuit sa inteleg stimata Valentina daca as fi fost naiv….In realitate, au “realizat” cu fortele proprii si cu banii de la buget (via UE)!

 5. Biroul de Consiliere functioneaza din anul 2002, iar proiectul mentionat a fost sustinut cu fonduri UE timp de 10 luni. A functionat multi ani doar din surse proprii.
  O parte din persoanele prezente in fotografie presteaza munca de VOLUNTARIAT din anul 2005 intr-un centru de zi pentru persoane cu handicap (un alt proiect al Asociatiei Agora).

 6. Lasand deoparte acest obicei al romanului de a ,,murii de grija altuia”, la Biroul de Consiliere pentru Cetateni din Calarasi usa este deschisa pentru orice cetatean, iar personalul acorda informare si consiliere altfel decat in orice alta institutie, unde salariatii sunt plictisiti si obositi. Deci, stimate cetatean Ionel, daca aveti o problema, daca sunteti frustrat, treceti pe la BCC, pentru ca este posibil sa gasiti o rezolvare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*