in

Boboteaza 2010 la Călăraşi: fără ger şi fără Sărbătoarea calului

Anul acesta, municipiul Călăraşi a alocat pentru Sărbătoarea Bobotezei, din 6 ianuarie, jumătate de miliard de lei vechi, a anunţat primarul Nicolae Dragu la Radio Voces Campi.

Credincioşii ortodocşi se vor putea bucura de prezenţa Episcopului Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Ploieşteanu, care va oficia o slujbă religioasă la Biserica Sf. Constantin şi Elena din Călăraşi (Volna).

Deşi în tradiţia populară se vorbeşte despre „gerul Bobotezei” meteorologii anunţă, pentru 6 ianuarie 2010, temperaturi pozitive, de 7-8 grade Celsius. Spre norocul temerarilor care se vor arunca în apele reci pentru a aduce crucea aruncată de preot.

Cel care va scoate crucea din apele Borcei va fi recompensat de Primăria Municipiului Călăraşi cu suma de 2500 RON, iar premiul de consolare pentru cei care au avut curajul de a se arunca în Borcea, în plină iarnă, va fi de 300 RON.

Anul acesta nu se va mai organiza Sărbătoarea calului dar Primăria Călăraşi va încheia festiv Sărbătoarea Bobotezei, cu un spectacol de muzică populară şi uşoară, amintind aici prezenţa lui Nicolae Rotaru şi Mihai Trăistariu.