in

Boc vrea ca Autostrada A2 să fie redată circulaţiei în seara aceasta

Primul-ministru Emil Boc s-a deplasat în cursul nopţii de 8 februarie pe Autostrada Soarelui şi pe drumul Bucureşti-Giurgiu, pentru a verifica stadiul lucrărilor de deszăpezire.

Şeful Executivului s-a declarat nemulţumit de numărul de utilaje de deszăpezire, dislocate pe autostradă, şi a cerut suplimentarea acestora, astfel încât Autostrada A2 să fie redată circulaţiei astăzi, la ora 20. „Ce am văzut pe autostradă, din nefericire, nu mă mulţumeşte, sub aspectul numărului de utilaje care existau acolo. Am dispus să se aducă toate utilajele din zonă pentru a putea să se lucreze toată noaptea şi mâine seară, la ora 20.00, sper ca autostrada să fie redată circulaţiei şi totul să fie în regulă”,a declarat Emil Boc.

De asemenea, premierul a cerut ca pe viitor, la încheierea contractelor de deszăpezire, să se ţină seamă de gradul de dotare cu utilaje al firmelor care participă la licitaţie. „Mă aşteptam să găsesc – aşa cum am văzut în străinătate – utilaje mari, de capacitate maximă, care să poată facă faţă zăpezii de 20 de centimetri şi puţin mai mare. Din nefericire, nu sunt peste tot asemenea utilaje. Nu ai voie să participi la licitaţie dacă nu prezinţi înainte un standard minimal de utilaje care să facă faţă lucrărilor de deszăpezire, pe autostradă şi pe arterele mari în regim de autostradă. Înainte de a veni la licitaţie trebuie să prezinte că au în dotare utilaje de dimensiuni mari şi care să facă faţă unor ierni mai aspre ca acestea.”

În ceea ce priveşte traseul Bucureşti-Giurgiu, primul-ministru Emil a cerut suplimentarea efectivelor de lucrători vamali pentru eficientizarea traficului în vamă. „Situaţia este sub control din punctul de vedere al deszăpezirii, pentru că se poate circula, dar din nefericire, coada de maşini şi tiruri se întinde pe mai mult de 5-6 km. Acţionaţi ca să se poată intra în vamă, astfel încât, până mâine la prânz toate tirurile să iasă din acest blocaj”, a afirmat premierul.

Ca urmare a dispoziţiilor premierului, după ora 01 în data de 9 februarie, s-a dublat preluarea tirurilor din zona judeţului Ilfov înspre punctul vamal Giurgiu-Ruse, de către lucrătorii vamali români.