Box: Călărășeanul Ivan Gabriel Leon a obținut medalia de aur la Turneul Internațional din Serbia

În perioada 17-18 iulie 2021, a avut loc Turneul Internațional de cadeți Memorial Zvonomir Zvonko Vujin, În Serbia, la Zrenjanin.

Sportivul Ivan Gabriel Leon, legitimat la CSM Călărași și antrenat de Valentin si Georgian Anghel, s-a impus în finala turneului și a obținut medalia de aur.
A câștigat ultima partidă a competitiei în fața reprezentantului Macedoniei, Osmani Altin, prin decizie unanimă.

A fost prima competiție internațională din carieră pentru Leon.

Lotul național de cadeți prezent la turneul din Serbia a fost condus de Doru Neamțu, Valentin Anghel și Gheorghe Napoleon.
Delegația României s-a clasat pe locul 1 în clasamentul pe națiuni (din cele 7 țări participante la competiție), cu 8 medalii de aur și 2 de argint.

”Absolut toți copiii s-au aflat la prima lor experiență internațională și unii au avut mari emoții. Aveau mare nevoie de o astfel de competiție, care să le dea încredere și a merit pe deplin efortul deplasării, pentru că am văzut pe fețele lor fericirea și pasiunea pură pentru box. Vor fi și mai motivați pentru ultimul stagiu de pregătire înainte de Campionatul European”, a mărturisit antrenorul Doru Neamțu.

Pentru Leon va urma un stagiu de pregătire la Iași, în perioada 25.07 – 8.08.2021.
Acest cantonament este programat înainte de începerea Campionatului European de cadeți din august, care va avea loc în Bosnia Herțegovina, începând cu 10 august.

Unii au citit și asta: