in

Bucureştenii plantează copaci la Dragoş Vodă, jud. Călăraşi

“Adoptă un copac!” proiectul ce are ca scop împădurirea de terenuri agricole degradate din România, derulat de Asociaţia Viitor Plus, a ajuns într-o nouă etapă. După ce plantările de copaci de până acum (2008 şi 2009) au avut loc în comuna Vâlcelele din judeţul Călăraşi, în primăvara aceasta proiectul va fi extins şi plantările vor începe  pe un alt teren agricol degradat in comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi – unul din cele mai slab împădurire din ţară, cu o rată de împădurire de 4%, faţă de optimul de 20% recomandat zonelor de câmpie.

Campania de plantare se derulează in perioada 19 martie – 18 aprilie si este deschisa in principal companiilor si persoanelor care au adoptat copaci dar si celor care vor sa adopte in viitor sau doar sa ajute la plantari. In funcţie de solicitările venite din partea participanţilor ziua exactă se va hotărî pe 15 martie, aceasta urmând a fi anunţată.

Asociaţia Viitor Plus a anunţat şi programul zilei de împădurire:

O zi de plantare începe în Bucureşti în jurul orei 7:30 dimineaţa. Voluntarii şi echipa ViitorPlus se întâlnesc la staţia de metrou Nicolae Grigorescu pentru a pleca cu autocarul spre com. Dragos Voda, în jurul orei 8.

9:30 – sosire în Dragos Voda.
10:00 – sesiune introductivă, instructaj (formare echipe, tehnica plantării, zona alocată, speciile ce se vor planta).
10:30 – plantare copăcei – faza 1
13:30 – prânz câmpenesc delicios: mâncare fasole, mămăligă, pâine de casă, cârnaţi, telemea, salată de legume, plăcinte, gogoşi, bunătăţi pentru toată lumea, indiferent de preferinţele culinare.
14:30 – plantare copăcei – faza 2
16:00 – terminare zilei de plantare, împartaşirea impresiilor, târg cu produse locale
16:30 – plecare spre Bucureşti
18:00 – sosire în Bucureşti

Mai multe detalii despre Proiectul „Adoptă un copac” derulat de ViitorPlus obţineţi accesând site-ul asociaţiei.