in

Bunuri în valoare de 500 000 de euro, descoperite într-un autoturism

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, de 38 de ani, cu privire la faptul că a observat pe câmp un autoturism abandonat, ascuns în vegetație.

Prin comisie rogatorie, s-a dispus efectuarea cercetărilor, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 44 de antene GPS, 26 de monitoare și alte accesorii, estimate la aproximativ 500.000 de euro.

Bunurile găsite au fost predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Călărași, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea situației de fapt.

Reamintim, la data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat 41 de percheziții, în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate 1,6 kg de canabis, 5 tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, 5 stații RTK, 10 calculatoarea pentru tractoare și 30 de cabluri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole, de unde aceștia ar fi sustras echipamente GPS și utilaje agricole.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.