in

Bursa Locurilor de Muncă: 33 de absolvenți au fost selectați pe loc

Vineri, 27 octombrie 2023, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenții Promoției 2023, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași precum și la sediul Agenției Locale Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi agenți economici din tot judetul Calarasi, aceștia au oferit 224 de locuri de muncă, adresate în special tinerilor absolvenți, dar si celorlalte persoane în căutarea unui loc de muncă, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: alimentație publică, construcții, confecţii textile si alte activități, precum: inginer sudor, inginer mecanic, funcționar administrativ, agent asigurare, agent securitate etc.

Au fost prezenți 32 de agenți economici (28 la bursa organizată în Călărași și 4 la Oltenița) iar numarul tinerilor dornici să identifice un loc de muncă conform pregatirii lor s-a ridicat la 245 de persoane (207 la Călărași și 38 la Oltenița).

În urma desfăşurării interviurilor cu angajatorii, 33 de tineri absolvenți au fost selectați pentru a ocupa un loc de muncă, aceștia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angenților economici.
Au fost amenajate standuri unde tinerii interesați au primit informații/sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la serviciile gratuite oferite de AJOFM Călărași (informare si consiliere, medierea muncii, formare profesionala).

Alături de agenții economici, au fost prezențim la eveniment și colaboratori/parteneri importanți: CRFPA Călărași, ADR SUD Muntenia, USAMV Filiala Calarasi, Direcţia Generală de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Camera de Comerț, Industrie si Agricultura Calarasi, ISU Calarasi, Centrul Militar Judetean Calarasi, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Calarasi.