Câinii vagabonzi au pus stăpânire pe Călăraşi

Câinii vagabonzi se simt excelent în municipiul reşedinţă de judeţ Călăraşi, fără ca măcar autorităţile să-i deranjeze. Mii de câini au pus stăpânire pe o serie de cartiere din municipiul Călăraşi şi nu vorbim numai de zonele mărginaşe. Câinii vagabonzi pot fi văzuţi chiar în buricul târgului, în faţa Consiliului judeţean ori a Primăriei.

Într-un raport înaintat consilierilor municipali, Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi Călăraşi, autoritatea responsabilă de problema câinilor comunitari din Călăraşi recunoaşte că activitatea sa se desfăşoară cu greutate, având la dispoziţie doar 12 salariaţi şi o Dacia Pick-Up.

În urmă cu câteva zile, după ce un copil a fost muşcat de un câine fără stăpân, hingherii din cadrul Serviciului Public Pavaje Spaţii verzi au spus că nu pot interveni pentru prinderea câinilor pentru că le-a expirat asigurarea autoturismului.

În urmă cu un an, după ce mai mulţi consilieri locali i-au atras atenţia primarului Nicolae Dragu că problema câinilor vagabonzi trebuie rezolvată, acesta le-a propus consilierilor să dea o mână de ajutor comunităţii şi să-şi arate şi mila faţă de bietele animale: să adopte, fiecare, măcar un câine. Ba chiar, primarul Dragu i-a propus prefectului din acea vreme, Doru Ioan Tărăcilă să adopte un câine vagabond.

Fotografia din Călăraşi (intersecţie str. Prel. Bucureşti cu str. Zăvoiului) prezentată ne-a fost trimisă de un cititor şi deşi în imagine se văd 16 câini, omul spune că haita din zonă are 28 de câini. Număraţi pe sprânceană coadă dar nimeni nu ia nici o măsură.

Unii au citit și asta: