Călărăşenii au ieşit la “1 Decembrie” şi fără fasole cu ciolan

N-a fost fasole cu ciolan, nu s-a dat nimic degeaba, dar călărăşenii s-au strâns buluc în zona Pieţei Orizont, ca să participe la festivităţile ocazionate de Ziua Naţională a României.

Nu ştim dacă semnificaţia zilei ori pur şi simplu vremea frumoasă i-a scos pe oameni din casă, cert este că foarte mulţi călărăşeni au participat la festivitatea care s-a concentrat în zona Monumentului Eroilor („la Cruci”). Majoritatea cu steguleţe tricolore în mână, după ce cu două zile înainte primarul Daniel Drăgulin a împărţit în oraş aprox. 3000 de bucăţi, a asistat răbdătoare, ba chiar încântată, la festivităţile de Ziua Naţională.

Politicienii au fost şi ei în Piaţa Orizont, atât de la Putere cât şi din Opoziţie, însă au avut buna prezenţă de spirit să nu ţină discursuri nici lungi nici scurte. S-a cântat româneşte, s-au depus coroane de flori, ba chiar candidaţii alegerilor din 9 decembrie, odată aduşi faţă în faţă de eveniment, au uitat (măcar o clipă) de divergenţe şi şi-au strâns mâna.

Deliciul publicului l-a făcut parada echipajelor de luptă şi intervenţie de Poliţie, Jandarmerie, SRI, ISU „Barbu Ştirbei Călăraşi” şi Poliţia Locală Călăraşi.

Chiar dacă n-a fost nici fasole şi nici ţuică, oamenii s-au declarat mulţumiţi de festivitate, ba chiar unii dintre ei, încântaţi de atâta atmosferă de unitate parcă şi-ar fi dorit să fie Sărbătoare Naţională în fiecare zi. Măcar uniţi să rămânem…

Unii au citit și asta: