in

Călărășenii, invitați la ”Promenada inimilor”

Și în acest an, călărășenii au putut lua parte la ”Promenada inimilor”.
Organizatorul evenimentului a fost Clubul Rotary Călărași, în parteneriat cu Primăria Călărași.

Scopul proiectului a fost acela de a parcurge, pe jos, un traseu accesibil, pentru a ne reaminti că activitatea fizică este cel mai bun mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” vă întreabă membrii clubului Rotary Călărași.

Plecarea în traseu a avut loc joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 10.00. A fost o plimbare în aer liber, la care au putut lua parte toți locuitorii municipiului Călărași / județului Călărași. Traseul, cu o lungime de cca 3 km, a început din Parcul Central, zona Restaurant Queen, parcul Dumbrava, Grădina Zoologică (vizitată gratuit de participanți), Hotel Hestia și sosire la Restaurantul Queen.

Fiecare participant a primit, la plecare, o insignă, o hartă, o sticlă cu apă, iar la sosire, un bilet la tombolă.
Dovada parcurgerii traseului a fost prezentarea unei fotografii în dreptul panoului de informare amplasat în Grădina Zoologică, în dreptul țarcului STRUȚI NANDU.

În acest an, evenimentul, organizat de Clubul Rotary Călărași împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, s-a desfășurat, concomitent, în peste 26 de orașe din țară.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.