Călărășenii, sfătuiți de polițiști cum să prevină furturile din locuinţe

Poliţiştii i-au învăţat pe călărăşeni cum să prevină furturile din locuinţe.

Oamenii legii au avut întâlniri cu elevii din licee și cu cetăţenii la Virtual Reality Studio, unde au luat parte la o activitate de prevenire a furturilor din locuinţe. Întâlinirea a avut loc şi cu persoanele vârstnice la Clubul pensionarilor din Călăraşi.

În cadrul întâlnirilor, au fost purtate discuţii cu privire la principalele măsuri de prevenire a furturilor din locuinţe, despre factorii favorizanţi, despre cele mai sigure sisteme de securitate şi au distribuit materiale informative pe această temă.

Poliţiştii au folosit ochelari VR, o tehnologie de ultimă generaţie, care îi expun pe utilizatori unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetăţenii consiliaţi de poliţiştii de prevenire au avut ocazia de a se transpune în martori pasivi la un furt din locuinţă, înţelegând astfel modul de acţiune al infractorilor.

Pentru reducerea numărului de infracţiuni de furt, Poliţia vă recomandă:
• Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să pătrundă în locuinţă cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.
• Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!
• Dacă locuiţi la parter sau la ultimul etaj, nu lăsaţi ferestrele deschise atunci când nu sunteţi la domiciliu. Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
• Rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa atunci când lipsiţi de acasă, mai ales pe o perioadă mai mare de timp.

Unii au citit și asta: