Călărășenii sunt invitați cu fotografiile de suflet, la Muzeul Municipal Călărași

Miercuri, 15 ianuarie 2020, în sala de expoziții a Muzeului Municipal Călărași, are loc expoziția de fotografie a călărășeanului Florin Rădulescu.

Evenimentul începe la ora 17:00.

Pasionat de felul cum lumina nu are nevoie de cuvinte pentru a ne transmite emoții, Florin Rădulescu declară: “Nu întotdeauna sunt acolo unde aș vrea să fiu și nu întotdeauna am la mine instrumentul care poate înregistra momentul în care lumina cu diferitele ei culori, forme de strălucire, de umbre sau de reflexe generează momente care merită imortalizate. Chiar dacă știu că de multe ori apariția unui aparat, telefon sau a unui altfel de instrument deranjează, sâcâie sau chiar strică momentul respectiv, încerc, totuși, de multe ori să captez ceva. Nu îmi iese mereu, dar am încredere că la un moment dat, doar voi clipi ușor din ochi și imaginea va ajunge unde trebuie.”

Expoziția cuprinde fotografii realizate în ultimii ani pe care autorul le-a selectat și eliminat, și iar selectat și eliminat pentru a putea prezenta o gamă variată de subiecte.

Florin Rădulescu face o invitație călărășenilor de Ziua Culturii Naționale, să vină cu fotografiile lor de suflet și să discute împreună despre fotografia care înlocuiește, câteodată, cuvintele.

Cu o activitate vastă în domeniul fotografic, Florin Rădulescu a avut primul său eveniment pe 24 septembrie 2003, unde a participat cu o expoziție personală de fotografie repere Călărășene – partea I organizată la Institutul romano-francez FORDOC din Călăraşi.

Dintre activitățile anului trecut, menționăm:
– fotograf oficial al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru activitatea de la Călărași
– fotografii în albumul Călărași, Inima Bărăganului, realizat de Consiliul Județean Călărași
– fotografii în calendarul Muzeului Municipal Călărași

Unii au citit și asta: