in

Călărășenii sunt invitați la Festivalul Dovleacului

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, Biblioteca Județeană Călărași şi Moonbazar organizează Festivalul Dovleacului.

Proiectul aduce împreună două povești fermecătoare: tradiția românească și dragostea pentru noi orizonturi culturale și educaționale.
Programul festivalului va include piese de teatru pentru copii, spectacol de magie, conferințe, ateliere și activități pentru cei mari și pentru cei mici, ne vom încărca cu starea de bine izvorâtă din felul de a fi al oamenilor locului, zonă de gastronomie locală și nu numai, muzică și voie bună, târg de produse realizate manual, cu magie și veselie multă pentru localnici și publicul larg.

Printre activitățile evenimentului se numără teatrul de păpuși pentru copii și spectacolul de magie, cu povești puse în scenă care au de cele mai multe ori o morală, o învățatură. Printre beneficii se mai numără încurajarea imaginației, empatia, dezvoltarea limbajului și a vocabularului, susținerea atenției și a concentrării.

Ateliere incluse în cadrul evenimentului:
1.Maratonul de sculptat dovleci
2.Atelierul de chimie distractivă
3.Realizarea unui semn de carte din fetru-ideal pentru manualele scolare sau pentru lecturile lungi din timpul vacanțelor.
4.Flori din hârtie sau tehnica de quilling (presupune rularea, modelarea și lipirea benzilor de hârtie în forme variate, pentru a crea modele decorative)-atelier pentru dezvoltarea motricității si creativității.
Atelierele se desfășoara concomitent și gratuit în anumite intervale orare care vor fi comunicate în timp util .

Lampionul dorințelor împlinite – lansare de lampioane biodegradabile cu mesaje personalizate, pe brațul Borcea.

Beneficiile atelierului pentru copil:
– Experimentează;
– Capată încredere în ei;
– Dezvoltă curiozitatea pentru știinţă;
– Întelege mai bine fenomenele din viaţa de zi cu zi;