Călărași: 10 persoane bănuite de proxenetism, reținute de polițiști

Zece persoane au fost reţinute de poliţiştii din Călăraşi în urma a 12 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism.

Suspecţii sunt acuzaţi că au racolat mai multe tinere pe care le-au obligat să se prostitueze. La data de 03 iunie, oamenii legii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada august 2019 – până în prezent, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere prin metoda ”loverboy”, pe care ulterior le-ar fi exploatat sexual pe raza judeţului Călăraşi, obţinând astfel bani.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Faţă de zece persoane s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, ordine publică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Unii au citit și asta: