Călărași: 13 cazuri noi de COVID-19

Vineri, 31 iulie 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 295 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, cu 13 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore).

Dintre acestea, 179 de persoane s-au vindecat, în timp ce 16 au decedat.

223 persoane se află în carantină la domiciliu, iar 12 persoane sunt în izolare la domiciliu.

83 de persoane sunt în izolare instituționalizată (internate în spital).

Potrivit noilor reglementări, izolarea este pentru persoanele bolnave sau purtătoare de virusul SARS-CoV-2 asimptomatice, iar carantina pentru persoanele care vin din țări cu risc ridicat sau care au intrat în contact cu o persoană confirmată.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Unii au citit și asta: