CORONAVIRUS: 2 persoane cu probe în lucru în Călărași

Direcția de Sănătate Publică din Călărași a transmis un comunicat de presă, având în vedere informaţiile incorecte și neverificate furnizate de un jurnalist din Călăraşi.

Astfel, informația venită din partea Direcției de Sănătate Publică din Călărași este că, pe raza judeţului, au fost identificate centre de carantină care îndeplinesc condiţiile prevăzute de normele în vigoare pentru carantinarea în condiţii de deplină siguranţă a cetăţenilor respectivi, sosiţi din zonele indicate de Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

În data de 11.03.2020 a fost necesară pentru prima dată carantinarea, în locaţii stabilite de autorităţi, a unor persoane pe teritoriul judeţului Călăraşi, locaţiile fiind aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele 16 persoane carantinate sunt asimptomatice, au o stare de sănătate bună, iar protecţia acestora se face permanent de către personalul Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Călăraşi și DSP.

Locaţia de carantină nu pune sub nicio formă în niciun fel în pericol siguranţa personalului sau a persoanelor din vecinătatea locaţiei, iar persoanele carantinate sunt monitorizate, asigurându-li-se condiţii decente de trai.

La această dată, 12.03.2020, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi monitorizează împreună cu medici de familie un număr de 97 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, incluzând şi membrii familiilor acestora, persoane asimptomatice.

De asemenea, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi se află internate două persoane, ale căror probe sunt în lucru la Institutul Naţional „Matei Balş“ din Bucureşti. Rezultatele probelor recoltate vor fi comunicate de îndată ce acestea vor fi disponibile.

La acest moment, în județul Călărași, nu există nici un caz confirmat de COV19.

Direcția de Sănătate Publică din Călărași face apel la înţelegerea raţională a situaţiei, la gestionarea corectă a emoţiilor şi solicită presei să nu inducă în rândul cetăţenilor sentimente de nesiguranţă şi panică, acest lucru, în acest context epidemiologie, putând avea efecte imprevizibile şi greu de gestionat.

Difuzarea de materiale tendenţioase, într-o situaţie care necesită mai mult ca oricând solidaritate între oameni, poate atrage răspunderea celor care se fac vinovaţi de răspândirea lor.

Unii au citit și asta: