Călărași: 2 persoane, vindecate de coronavirus

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, în data de 2 aprilie 2020, în județul Călărași, se află 1855 de persoane autoizolate, sub monitorizare la domiciliu, iar 317 persoane sunt în carantină instituționalizată.

În ultimele 24 de ore, 131 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare/carantină, acestea neavând probleme de sănătate.

Totodată, menționăm că pe teritoriul județului, de la începutul pandemiei au fost 17 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 2 persoane vindecate și externate. O persoană din cele confirmate are domiciliul în Călărași, dar este rezidenta altui județ.

Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale au efectuat în continuare controale și verificări, în contextul impus de starea de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 352 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 102 de sancțiuni în valoare de aproximativ 74.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Unii au citit și asta: