Călărași: 200 de sancțiuni pentru viteză

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale și au retras 6 permise de conducere în urma unei acțiuni desfășurate pe raza județului Călărași.

În ziua de 03 aprilie a.c., în intervalul orar 00:00-24:00, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, 29 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării vitezei legale.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat 320 de vehicule, au aplicat 201 sancțiuni contravenționale și au retras 6 permise de conducere.

Activitățile s-au înscris în calendarul campaniei preventive „Speed Marathon”, desfășurată pe teritoriul tuturor statelor membre T.I.S.P.O.L. (Organizația Polițiilor Europene).

Reamintim că în perioada 1 – 7 aprilie a.c., în toată țara se desfăşoară acţiuni care vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Unii au citit și asta: