Călărași: 22 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

Luni, 19 octombrie 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1220, cu 22 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 3 persoane din județul Călărași au fost reconfirmate pozitiv.

În carantină la domiciliu sunt 582 persoane, iar 217 persoane sunt în izolare la domiciliu.

96 de persoane se află în izolare instituționalizată (internate).

De la începutul pandemiei, s-au vindecat 427 persoane și s-au înregistrat 49 de decese.

Deces nr. 49: Femeie, 69 de ani, comorbidități (insuficiență cardiacă congestivă, diabet zaharat, angiopatie periferică și polineuropatie diabetică, bronhopneumopatie obstructivă cronică, fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, obezitate) decedată la Spitalul Municipal din Oltenița.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Unii au citit și asta: