in ,

Călăraşi: 97 cazuri de gripă AH1N1, de la declanşarea epidemiei

Până pe 6 ianuarie 2010, în judeţul Călăraşi au fost depistate 97 de cazuri de gripă AH1N1, cele mai multe cazuri înregistrându-se în rândul adolescenţilor adolescenti ( 62 de cazuri din totalul de 97 sunt la persoane sub 20 ani).

Dr. Camelia Truică, medic primar epidemiolog precizează că toate cazurile au avut o evoluţie favorabilă, în judeţul Călăraşi neproducându-se nici un caz de deces din cauza gripei AH1N1. Cel mai tânăr pacient a avut 9 luni, iar cel mai vârstnic 74 de ani, cele mai multe cazuri de gripă porcină producându-se în mediul urban.

Nouă tranşă de 10.000 de vacinuri antigripale vor sosi în Călăraşi, la sfârştiul acestei săptămâni orice persoană sub 16 ani putând beneficia gratuit de vaccinare, indiferent dacă are sau nu calitate de asigurat.

În Călăraşi, primul caz confirmat cu gripa A/H1N1 a fost în data de 20 iulie 2009, la un adolescent întors din Anglia ( Cambridge) iar numarul cumulat al cazurilor pe perioada verii a fost de 5 cazuri, toate fiind cazuri de import.

În lunile septembrie şi octombrie 2009 nu s-a îregistrat nici un caz confirmat la persoane cu domiciliul în judeţul Călăraşi, debutul epidemiei fiind in contextul debutului epidemiei la nivel naţional în luna noiembrie .